Monday, November 17, 2008

lari lagi...

tarikh:16 november 2008
tempat:pulau pinang
event:PenangBridge International Marathon

inilah event pertama untuk semester ni.event ni agak berlainan sket dari larian2 yg sebelum ni sebab kategori yang disertai adalah kategori FUN RUN 10KM.atau dialih bahasa LARI SUKA2 10KM..hehehe.hanya gurauan.takkan la nak lari suka2 sejauh tu.buat penat badan jer.tapi sememangnye secara peribadi,memang lari tapi tak target nak menang.sekadar untuk menamatkan larian jer.masa yg diperuntukkan untuk kategori ni adalah 120minit dan berjaya menamatkan larian dalam 85minit.(rekod peribadi yg agak tak best).ini petanya.

semasa larian ni,dpt la juga melihat keindahan laut dipagi hari ditambah dgn beberapa jentera pembinaan(proses melebarkan jambatan).tak best tul tgk jentera2 nih,dh la berkarat sana sini.tapi nak buat camner,dh laluannye sebegitu.ikutkan hati nak jer bertenggek kat jambatan tu.ye la,hari2 biasa kenderaan tak boleh berhenti kat jambatan.tapi tak jadi bertenggek sbb melihat atuk2 memintas,memecut dgn selambernye,terasa tercabar.hehe.menariknye larian kali ni ialah,hadiah cabutan bertuahnye iaitu sebuah kereta Proton Saga BLM.sape taknak kete free.pandai organizer menarik perhatian orang ramai..tapi,hadiah tu,budak sekolah yang menang.ade lesen ke tak??(soalan berbaur kedengkian)hehe..rezeki budak tu nak dpt.yang lain semua,dpt tgk jer..

pengalaman ke pulau pinang kali ni mmg best.(mcm tak penah pegi penang jer,kampung kat kepala batas je).perjalanan bermula pada hari jumaat dalam 11pm++.transit seketika di perak(rumah driver) sebab penginapan yg di'book' boleh check in pada sabtu 2ptg.

dpt gak rase suasana kampung.
dh lama tak balik


cik putih yg pandai berposing

closeup muke cik putih.
cik putih sgt spoting


lepas cukup rehat&makan,sambung perjalanan pada esoknye,hari sabtu.disebabkan tersampai awal kat penang,kami pun ronda2 la kat pulau tu.shopping?shopping jeruk jer.hehe..nak shopping baju2,kat KL pun boleh.tak bawak byk duit pun.jam 2ptg,check in.

penginapan
mr hanif(mr driver)
the runners

bile dh smp usm ni,tetibe rase rajin plak nak amik gambar.gambar amatur je.ade kengkawan hoki suruh usha padang kat usm ni.nnt nak pegi usm ni lagi untuk Pesta Hoki USM 2008.padang yg ditemui,ni je la.padang2 lain dh dipacak dgn tiang gol ragbi.maybe geng2 hoki bole prepare nak pakai kasut ape time match nnt.

pintu masuk.
tiang gol hoki kat tepi tu


padang usm.mungkin kat sini match
hoki akan berlangsung


setelah selesai semua aktiviti,bertolak pulang dan smp mmu jam 2pagi isnin.sebabnye sesak kat highway,ade accident.lori dgn kereta.ngerii...sekian..tettt!

5 comments:

firdaus said...

wahhh... cptnyer update
bru td ko g penang kn?

buzzy said...

pagi tadi aku smp mmu...alaa sempoi2 jer aku update..

Rahayu Niza said...

waaa...dasat2...

mzblurr said...

wah~ lari3!! tp... cane ni atuk bole lari laju lagi? :P

budak sekolah yg menang? mmg bdk sek @ org yg muke cm bdk sek? tettt~ :P

buzzy said...

hohoho atuk tu sgt hebat.takleh challenge..huhu

btul la bdk skola yg menang.bkn org yg muke cam budak skola yg menang.ni mcm saje mau cari gado.hahaha