Tuesday, August 26, 2008

Collection of 8's

ape nak taip nih...
sebenarnye saje nak kongsi ape yg aku rase@dapat.
semalam selepas latihan hoki..barang yg aku tunggu2 akhirnye dapat.
bile dh dpt,cukup koleksi aku
dizaman sekolah

juge dizaman sekolah
dizaman ini..hehe

sememangnye aku minat no 8 ni,sbb bagi aku no 8 ni ade maksudnye tersendiri..
cube anda amik pen,lukiskan no 8 nih..ape yg anda nampak pabila pen tu patah balik kat titik asal..bg saye,jauh mane kite pegi,kite tetap balik kat tempat asal..ape tempat asal?bak kate nabil "lu pikirla sendiri"

lepas ni ape plak aku nak join...ragbi?haha,agak tak sesuai utk aku join..

Monday, August 25, 2008

dotdotdotdotdot

All or nothing--O-town

I know when he's been on your mind
That distant look is in your eye
I thought with time you'd realize
It's over over
It's not the way I choose to live
And something somewhere's got to give
As sharing this relationship gets older older
You know I'd fight for you
But how I can fight someone who isn't even there
I've had the rest of you now I want the best of you
I dont care if that's not fair

Chorus:
Cause I want it all
Or nothing at all
There's no where left to fall
When you reach the bottom it's now or never
Is it all
Or are we just friends
Is this how it ends
With a simple telephone call
You leave me here with nothing at all

There are times it seems to me
I'm sharing you with memories
I feel it in my heart
But I dont show it show it
And then there's times you look at me
As though I'm all that you can see
Those times I don't believe it's right
I know know it

Don't me make me promises
Baby you never did know how to keep them well
I've had the rest of you
Now I want the best of you
It's time for show and tell

Chorus

Cause you and I

Could lose it all if you've got no more room
No room inside for me in your life
Cause I want it all
Or nothing at all
There's no where left to fall
It's now or never

Chorus x2

p/s:meminati lagu lama..:P

Friday, August 22, 2008

Kata Ibu..

Aku bertanya pada Ibuku, bagaimanakah lelaki sejati itu?


Ibuku menjawab, Wahai Anak...


Laki-laki Sejati bukanlah dilihat dari bahunya yang
kekar, tetapi dari kasih sayangnya pada orang
disekitarnya. ...

Laki-laki sejati bukanlah dilihat dari suaranya yang
lantang, tetapi dari kelembutannya mengatakan
kebenaran... ..

Laki-laki sejati bukanlah dilihat dari jumlah
sahabat di sekitarnya, tetapi dari sikap
bersahabatnya pada generasi muda bangsa...

Laki-laki sejati bukanlah dilihat dari bagaimana dia
di hormati ditempat bekerja, tetapi bagaimana dia
dihormati didalam rumah...

Laki-laki sejati bukanlah dilihat dari kerasnya
pukulan, tetapi dari sikap bijaknya memahami persoalan...

Laki-laki sejati bukanlah dilihat dari dadanya yang
bidang, tetapi dari hati yang ada dibalik itu...

Laki-laki sejati bukanlah dilihat dari banyaknya
wanita yang memuja, tetapi komitmennya terhadap
wanita yang dicintainya. ..

Laki-laki sejati bukanlah dilihat dari jumlah tanggungjawab
yang dibebankan, tetapi dari tabahnya dia menghadapi
lika-liku kehidupan...

Laki-laki Sejati bukanlah dilihat dari rajinnya
membaca kitab suci, tetapi dari konsistennya dia
menjalankan apa yang ia baca.......

Sunday, August 17, 2008

lari!!....

hari ini,ahad 17 ogos.
jam 4.30 pagi-bangun dan hemat diri
jam 5.30 pagi-bertolak dari mmu dan solat
jam 6.30 pagi-sampai dataran merdeka

ape aku buat kat sana??saje nak jenguk2?..hehehe
sbnrnye aku join larian merdeka.name program "Larian Perpaduan Merdeka"
agak awal juge kami sampai.kami?aku berserta member bersama staff2 join larian nih.ade gak yg tak join,sbb bgn lambat.lambat mmg kene tinggal.hehehe
aku pun macam tak percaye aku leh bgn seawal tu.b4 that ade gak mintak beberapa orang utk kejotkan aku,last aku terjaga sbb alarm bunyi.;) sori sbb menyusahkan para pengkejut aku..heehe.

sesampai je...


aku rase diorang ni tgh buat rehearsal kot.entah pukul brape diorang bgn.mmg kene bgn awal kot sbb vip nye PM.

then..
senamrobik(guna step2 tarian).aku ni dh la keras,mane reti nak menari zapin,inang,tarian org asli.haih~.jgn bayangkan camner aku menari..hehehe
staff2 yang semangat..hehehe

after that,mule la larian..xle amik gamba sbb tgh berlari :P

after lari...

madi buat2 gaye macho lak..xle blah.tau la smp awal sket dari aku. :P
staff2 yang berjaya menamatkan larian..time ni aku dh siap berkelah,lama menunggu.dpt goody bag yg penuh dgn barang2.termasuk la bendera itu.

lepas settle sume,dh minom milo,dh amik itu ini..kami pun bertolak pulang..sampai je kat mmu,aku gi jenguk match paintball.sampai2 je kat situ,teammate kate dh kalah dah.haih!baru nak tgk geng beraksi,but well done smp ke peringkat itu.congratz..sekian~




p/s:terharu semasa senamrobik sbb dpt msg "anggaplah larian pagi ni lari dari segala masalah & penderitaan-ibu".seorang emak sememangnya memahami anaknya.

Saturday, August 16, 2008

guna menggunakan,dipergunakan??

wah!! canggihnye laptop ni.kata seorang anak kepada ayahnya.lantas ayahnya bertanya apa kegunaan laptop ni?si anak menjawab,utk buat keje.

tapi ape akan jadi kalau laptop tu kite gune dijadikan sbg dulang.mmg tak patut la kan.itu laptop,takde perasaan.tak kesah nak buat ape saje.......

Friday, August 15, 2008

Hari yang menarik...

Pesta Konvo(seperti gambar belon ni)...

nak dijadikan cerita,aku sebenarnye hanyalah seseorang yang melata kat bumi mmu dikala orang lain tengah bercuti.tak terlibat pun dengan pesta konvo dari awal.entah macam mana
aku boleh terlibat aku pun macam tak sedar.
tergerak hati nak tengok kawan2 buat keje konvo ni,last diajak join.aku pun ok jer.lagipun diorang mmg perlukan orang.sbb komiti2 yang dh bagi name,tak balik2 lagi..ish3...so aku..hehehe sebagai ape?
ade member kata "mat bunge"...then ade member lain kata "mat bunge"...so aku accept je laa ape panggilan pun,asalkan tak mendatangkan makna yang buruk.
ditugaskan menjadi "runner"..senang kata tukang delivery bunga2.bile bunga dah abes kat "station" bunge,aku ler yang kene hantarkan.tp takla semuanye aku buat.penat wooo.kene hantar kat FIT(fakulti IT) plak tu..sungguh jauh.tapi apekah daya..tolak je la troli bunga2 itu.
tu..hehehe.kadang2 jadi gak promoter,jadi asst.cashier,kire multitasking la para runner nih..hehehe.tu je la keje aku sepanjang pesta konvo nih.aku seronok sebab kenal member baru.(kepada yang tau mission aku tu,diam2 yer..ahakss)

director bunge tgh hepi walaupun sgt bz(yg tgh lompat tu)

tak mampu nak beli,amik gamba pun jadi laa

belek2..taktau laa nape aku suke bunge yang ade teddy tu.haih..
lagi dengan "teddy"..ooppsss.bukan "teddy" yang besar itu :P

meh gamba ramai2tgh sembang ade lak orang snap gamba.but it nice.macam model.hehehe:P

s
epanjang konvokasi,tak la aku dok buat keje je..sempat gak meraikan kawan2 yang grad..

kak miza yang lama tak jumpe,sy menanti jemputan dari JB :P
kak miza bersama peminatnye.. :P
bersama abg azizi.tahniah!

hanya spanbob tu je aku mampu bagi..hehe.bawak laa keliling mmu span bob tu..hehe.tahniah!
amik je gamba..hehehe
kembar aku???.ni plak dapat otromen..sonoknye konvo :P
tunang beliau hutang eskrem..hahaha...tahniah!!


well ni je la yang aku nak share.segala yang seronok,aku simpan dan akan aku igt..yang tak best aku buang jauh2..

Sunday, August 10, 2008

i`ve learned.....

i`ve learned

I've learned that you cannot make someone love you. All you can do is be someone who can be loved. The rest is up to them.

I've learned that no matter how much I care, some people just don't care back.

I've learned that it takes years to build up trust, and only seconds to destroy it.

I've learned that it's not what you have in your life but who you have in your life that counts.

I've learned that you can get by on charm for about fifteen minutes. After that, you'd better know something.

I've learned that you shouldn't compare yourself to the best others can do.

I've learned that you can do something in an instant that will give you heartache for life.

I've learned that it's taking me a long time to become the person I want to be.

I've learned that you should always leave loved ones with loving words. It may be the last time you see them.

I've learned that you can keep going long after you can't.

I've learned that we are responsible for what we do, no matter how we feel.

I've learned that either you control your attitude or it controls you.

I've learned that regardless of how hot and steamy a relationship is at first, the passion fades and there had better be something else to take its place.

I've learned that heroes are the people who do what has to be done when it needs to be done, regardless of the consequences.

I've learned that money is a lousy way of keeping score.

I've learned that my best friend and I can do anything or nothing and have the best time.

I've learned that sometimes the people you expect to kick you when you're down will be the ones to help you get back up.

I've learned that sometimes when I'm angry I have the right to be angry, but that doesn't give me the right to be cruel.

I've learned that true friendship continues to grow, even over the longest distance. Same goes for true love.

I've learned that just because someone doesn't love you the way you want them to doesn't mean they don't love you with all they have.

I've learned that maturity has more to do with what types of experiences you've had and what you've learned from them and less to do with how many birthdays you've celebrated.

I've learned that your family won't always be there for you. It may seem funny, but people you aren't related to can take care of you and love you and teach you to trust people again. Families aren't biological.

I've learned that no matter how good a friend is, they're going to hurt you every once in a while and you must forgive them for that.

I've learned that it isn't always enough to be forgiven by others. Sometimes you are to learn to forgive yourself.

I've learned that no matter how bad your heart is broken the world doesn't stop for your grief.

I've learned that our background and circumstances may have influenced who we are, but we are responsible for who we become.

I've learned that just because two people argue, it doesn't mean they don't love each other And just because they don't argue, It doesn't mean they do.

I've learned that we don't have to change friends if we understand that friends change.

I've learned that you shouldn't be so eager to find out a secret. It could change your life forever.

I've learned that two people can look at the exact same thing and see something totally different.

I've learned that no matter how you try to protect your children, they will eventually get hurt and you will hurt in the process.

I've learned that your life can be changed in a matter of hours by people who don't even know you.

I've learned that even when you think you have no more to give, when a friend cries out to you, you will find the strength to help.

I've learned that credentials on the wall do not make you a decent human being.

I've learned that the people you care about most in life are taken from you too soon