Friday, June 5, 2009

Cutiku

Cuti trimester or cuti penghabisan?

perasaan bercampur tolak bahagi.Cuti trimester kali amatlah singkat.cuma 2 minggu saja.tapi lagi singkat bagi yang akan berpraktikal semester depan.ada yang mula praktikal 1 jun,ada yg 8 jun,ada yg 15 jun.tak kesah la bila mula praktikal.didoakan semoga kengkawan selamat berpraktikal.almaklum la ada yang kene pegi site,panjat tiang telefon or just duduk kat ofis jer.semoga berbahagia dengan sesi praktikal ni..

Cuti kali ni,tak banyak aktiviti dilakukan..(ye la tu).banyak dihabiskan dirumah saje.nak buat macam mane,diri ini memang suke dok kat rumah sambil mengasah "parenting skill" hehehe.
insyaallah parent akan balik dari tanah suci 6 jun ni.hampir 2 minggu parent di tanah suci.sesungguhnya saya kagum dengan pengurusan THT(Tabung Haji Travel).terasa nak ikut je mula2.tp ada tugas menanti.Bak kata parent,senang pergi dgn THT,tak rasa duit keluar(hakikatnya memang keluar).just tolak dari akaun tabung haji je.ade logiknya,maklum la kalau duit depan mata,takut lari niat asal.
dan selama 2 minggu tu la menjadi "bapa tunggal",bak kata kawan2.hehe.tak kesah la apa pun gelaran asalkan tak membawa makna buruk..hish korang ni,takde nama lain ke nak bagi.:P
setakat memasak,membasuh,mengemas perkara biase.cewah..so,cuti semester dihabiskan dirumah.nak keluar jauh2 pun,kena fikir 4,5 kali.last2 dok rumah jugak.penat jer fikir.

8jun ni dah mula praktikal.saya ditempatkan di bahagian network operation."hint" yang diberi,maybe tak duduk diofis sangat.,pergi kat hub2 telefon.dan maybe panjat tiang telefon.(yg last tu rekaan sendiri).apa2 pun mengharapkan selamat semasa sesi praktikal.

*malasnya nak potong rambut
*perfect,cantik,kuat beragama,lemah lembut. heeee:D

2 comments:

Mohd Asrool Hasbullah B Shuib a.k.a Leo said...

lemah lembut tang mana tu ..ngee~

buzzy said...

haha..tu aku cilok skrip citer syurga cinta laa..

lemah "lembut" mcm ko kot.hahahahahahahahahahahahahahahaha(gelak guling2)