Monday, January 26, 2009

Jalan-jalan Kuala Selangor

ahhaa..dikala cuti trimester,tidaklah menjalankan rutin seharian sebagai driver je.kalau family ajak keluar,ON jer..:D

antara wangsa melawati dengan bukit malawati,dekat atau jauh?bunyi macam dekat je.beza huruf e dan a .tp hakikatnya,hampir 1jam++ juga perjalanan.

"outing dgn family lagi best" sape setuju?hehe..
3 family outing bersama. meriah.


nak naik atas,naik benda ni.taknak pun takpe(kalo larat mendaki laa)
last naik benda ni masa zaman sekolah dekat zoo negara.:D


sesampai dipuncak bukit

view of selat melaka

selamat datang

rumah api

rasanya yang menarik perhatian ramai pengunjung bukanlah monumen yang ade,tapi yang ni


monyet or kera?

mak sy yg berani pegang makhluk ni.

makcik sy yg berani jugak.walaupun kecil,tp berat jugak.
makhluk ni


hai awak,bole kenalan??

peace!haha,sbnrnye tgh cuak dgn makhluk ni

dtg plak si kawan

cak!!adik 2nd last kene sergah dek makhluk ni
(kakak kat blkg tu dh gelak dulu)

"bang camner nak naik".."hey,ni mane bole naik"
si kecik yg last


de'boys yg kene tinggal tren masa nak balik
(termasuk juru gambar..hehe
)

after that,pulang....singgah ke putrajaya.rumah makcik jugak..4 family gather in one house.lots of fun..

Sunday, January 18, 2009

tagged lagi.:D

kesekian kalinya di "tag" oleh shici shorty.
sy jawab dlm BM

1. If you could spend one Ringgit in 5 minutes, what would you spend on?

seringgit?nak beli kereta kot..hehehe

2. What is your most favourite thing to do?
layan lagu

3. What kind of news do you read?
surat khabar(segala isu)

4. What would u do if u were to die tomorrow?
ajal maut ditangan TUHAN...mohon kemaafan

5. Is there someone in your heart right now?
hahaha..rahsia....

6. Do you believe you can survive without money?
caye,bole cari keje,then ade duit.

7. What are you afraid to lose the most?
nyawa..Tuhan dah bg,jaga elok2.

8. What do you feel like doing right now?
skrg ni tgh menjawab soalan2 ini..

9. If there’s someone that you love, would you confess to him/her?
(senyum) :D

10. List 5 things that u like in a guy/girl.
(tiru jawapan shici shorty..hehehe)
- alwiz have time for HIM.

- respect both parents and family alwiz come 1st
- caring
- loving
- romantic

11. What are the requirements that you wish from your other half?
refer to num 10.(tiru jugak) :D

12. What do you think is your purpose in life?
menjadi manusia.bukan jadi mcm binatang

13. Do you feel like killing someone at the moment?
nope.

14. If you had to eat one thing for the rest of your life, what would it be?
nasi laaa

15. If you had a choice to be rich or happy, which one would you pick?
happyyy..kekayaan perlu juge.

16. If you have a chance, which part of your character you would like to change?
taknak ubah ape2 kot.best camni..hehe

17. Who is the person that you can share all your problems with?
bestfren.

18. Name one love song that u have in mind and why.
lagu bidadari..sebabnye...sy suke..hehehe

19. What is the one thing you love about yourself?
Strong on da surface. Smile alwiz even it hurts inside.(juge tiru jwpn shici)

20. If you can bring only one thing along with you to another world, what would it be?
Ilmu, Iman and Amal Soleh.

Wednesday, January 14, 2009

cuti~


cuti semester!!cuti selama 3 minggu.ok la tu daripada takde cuti..syukur

cuti ni??kembali menjalankan tugas sebagai driver kpd adikku yang bongsu.
bila dh jadi driver ni,kenalah bangun awal,takbole sambung tido lepas subuh.jadualku seperti pelajar sekolah.ketinggian pun lebih kurang jer :D..

memandang cuti ni aku tak terlibat dengan mana2 event + takde training hoki,macam2 yang dirancang.antaranya nak balik penang dan bole singgah rumah kawan2 kat kedah.ape2 pun just rancangan.

kepada member yg bz merancang majlis pertunangan,selamat merancang.jgn lupa kat aku dh la yer..hehe:D..

Selamat bercuti~

nak tgk geng the movie~
p/s:selamat ber event

Monday, January 5, 2009

Pemalas...ish3



Pada masa dahulu, ada sebuah kampung di mana semua rakyatnya amat rajin belaka tidak ada yang malas. Jadi pada suatu hari, rajanya membuat pengumuman hendak mencari seorang yang malas.

Semasa perhimpunan itu, adalah seorang lelaki mengaku, katanya, "Patik adalah yang paling malas." Raja pun bertanya, "Apa tahap malas tuan hamba?" Lalu jawab lelaki tersebut, "Kalau patik hendak makan, ada orang yang suapkan patik."

Tiba-tiba datang seorang lelaki lagi lalu berkata, "Patik lebih malas lagi daripada dia tuanku." Tuanku pun bertanya kepadanya, "Sampai mana pulak tahap malas tuan hamba?" Maka jawabnya, "Kalau patik makanpun, sampai ada orang tolong kunyahkan."

Maka raja pun terdiam seketika. Tanpa disangka² datang seorang budak lelaki kepadanya sambil berkata,
"Patik adalah yang paling malas tuanku." Raja pun bertanya, "Bagaimana pula tahap kemalasan kamu si budak?" Budak itu pun menjawab, "Nak cite pun malas"

p/s:sekadar menghiburkan hati