Friday, March 13, 2009

Pagi ini ...hehe

pagi ini,suatu kejadian yang jarang berlaku.
dalam jam 9 pagi.sedang lena diulit mimpi,terus terjaga sebab terdengar bunyi tepon aku.tgk pada skrin,panggilan dari ibu.kelam kabut jugak nak set suara seperti orang yang dah lama bangun.

aku:helo
(selalu bg salam,tp kali ni..mule dgn helo plak)
ibu:helo,abg ade kelas ke?abg kat dlm kelas ke?
aku:abg takde kelas..ade kat dalam bilik
(jujurnye,sy terskip kelas advanced microprocessor)..:D
ibu:abg,ibu nak minta tolong sikit.
aku:tolong ape?
ibu:tolong menyamar jap.
aku:menyamar?menyamar ape?
ibu:abg tolong call no ni 016459****...cuba call.nak tau laki ke pompuan.ni kawan ibu,no tu kaco.
aku:call??kene call ke?
ibu:abg call ..nnt bgtau ibu..
[talian putus]

dalam hati,no sape ni?takpela.teruskan..amik masa jap nak pikir ayat..aku pun call

aku:good morning
org tu:morning.
aku:may i know who is this?bcoz ur number appear on my phone.as a miscall.
(padahal takde miscall pun)
org tu:~~~~~~
(bahasa orang baru bgn tdo)
aku:helo miss,may i know who is this?
(time ni dah tau org tu pompuan)
org tu:~~~~
aku:ok miss,sorry for disturbing...
[talian pun putus]

call ibu balik.

aku:ibu,orang pompuan la ibu
ibu:oo pompuan ke .
(dibelakang talian,terdengar suara kawan ibu aku gelak)
aku:a`ah,pompuan..baru bangun tdo kot org tu.mamai je jawab phone.
ibu:abg tak tanye nama?kat mana ke..
aku:nak tanye mcm mane,mamai je..baru bgn tdo...
ibu:erm..xpela.(terdengar org gelak kat blkg talian)..balik rumah,esok ade kenduri kawen abg cik
(anak kpd penjaga adik aku yang last)
aku:ok2..abg balik.....


rase mcm kene prank dgn ibu sendiri je..hehehe.pengajaran...bgn awal..hahaha