Wednesday, December 8, 2010

Cuti oohoi

salam hari rabu.

Alhamdulillah sudah melangkah ketahun baru hijrah.selamat tahun baru buat umat islam semuanya.

cuti maal hijrah jatuh pada hari saya bercuti.opss sebelum tu,saya ni kerjanya ikut shift,4 hari kerja,4hari cuti.2hari siang 2 hari malam.kebetulan cuti maal hijrah jatuh pada hari terakhir shift malam untuk minggu ni.nampak macam best je cuti lama.sesungguhnya memang best pun.hehe.andai ada urusan,tak perlu amik cuti.namun disebalik cuti yang lama itu,kerjanya bukanlah mudah(bagi saya) untuk berjaga 12jam pada permulaan ini.jikalau shift siang,insyaallah tegar mata ini terbuka.namun shift malam.antara jam 2 pagi sampai 6 pagi adalah waktu paling kritikal.kritikal bukan masuk ICU ok!..kritikal bermaksud,gaya saya seakan bz melihat skrin monitor jika dilihat pada pandangan belakang.(bayangkan sendiri la yer).hakikatnya,mata ini menahan mengantuk.kejap celik,kejap pejam.sampai satu tahap,perlu jua basuh muka sambil terlompat2 di pantry.kononnya bole hilangkan mengantuk.(harapnya tiada kamera dipantry).itulah hakikat kerja shift.taktau kat luar tu ape berlaku.namun tetap bersyukur kerana sudah bekerja.

bekerja didalam bangunan TM namun bukan staff TM

cuti yang ditunggu telah tiba,namun takdir Tuhan merubah segalanya.dikurniakan demam sebagai bayaran cuti panjang. bersyukur dikurniakan demam ini.walaupun tak dapat claim MC,pasti ada hikmahnya.tiap yang berlaku pasti ada cerita disebaliknya.maaflah,diri ini agak tidak proaktif jika sakit.mana taknya,malas makan ubat.memang layu la.sesungguhnya diri ini tidak suka akan ubat.makan dlm keadaan terpaksa.telan aje..doakan moga cepat sembuh.





p/s:tak perlu bertengkar tak perlu bermasam muka

4 comments:

~mIsS_p00h~ said...

:)

c0nnecti0n up ketika musim sakit yer? :D

Aish~~~ zaman bekerja dah xleh malas-malas makan ubat! Nanti xleh nak pr0duce kerja yang pr0duktif~ Bagi reminder kat diri sendiri jugak! Hehehe.. :P

Get well s00n k! InsyaAllah~ ^_^

Amy Syaquena said...

As'salam..

semoga cepat sembuh ye...

buzzy said...

tengkiu tengkiu..hehe..now dah ok sket.dah bole berlari2 anak.hehehe

moga anda semua tak sakit dan sehat selalu.jgn main hujan :D

M.I.A said...

sihat dah kan? nmpak terok je gmbar sakit tu..kiki