Sunday, February 6, 2011

EewwW



kepada mereka yang mungkin terkesan dengan video ini.fikir kembali cara anda merosakkan bahasa..oppss.menggunakan bahasa dengan betul.secara peribadinya diri ini juga menggunakan ringkasan dalam konteks sms dan sebagainyewww(copy from this video).tapi janganlah sampai mengkusutkan kepala yang terkandungnya "medula oblongata" didalamnya.pesanannya ringkas tapi dek kerana tahap bahasa "macam senang" nak paham,terus jadi lain kesudahannya.cukuplah masa study dulu nak fahamkan assembly language pun dah agak menggelegakkan medula oblongata aku,kini fenomena eeww language pula menjelma.bagi belia berwawasan serta bermotivasi dan adaaaa SPM(copy from movie Zombi Kg Pisang),mungkin boleh faham lagi.tapi cuba bayangkan golongan retua yang dapat mesej macam tu.kan dah menyusahkan.kalau berani cuba sms menggunakan bahasa eww dan hantar kepada tokoh bahasa negara,tengok apa dia "reply".terkontang-kanting kalau dia reply menggunakan bahasa sastera tinggi.Nasib baik kertas BM masa SPM tak guna bahasa sastera tinggi,silap-silap aku pun tak lepas.Kesimpulannya,berpada-padalah meringkaskan bahasa.sayangilah bahasa sepertimana anda sayang anak bini serta diri anda.