Monday, November 28, 2011

Edisi litar tersangkut 9


nasi putih nasi minyak
menu wajib kenduri kendara,
nak menaip idea tak banyak
cukuplah menconteng seadanya.

assalamualaikum..lama juga tak mengemaskini blog persendirian yang tak berapa menarik ni.kebuntuan serta ketidakhadiran idea dicambah dengan kekangan masa dan dipuncakan dengan kemalasan yang tinggi membuatkan blog ini dibiarkan begitu saja.namun kali ini,jua masih takde idea,sekadar mencoret apa yang terfikir.

pantun diatas ada sebut kenduri kendara kan.haa sesuailah dengan keadaan sekarang,musim orang kahwin giat diadakan.aku seperti biasa,datang menyerikan majlis serta merasai lauk-pauk yang terhidang.namun semestinya tak terlepas dari persoalan "bilakah".maaf kepada mereka yang bertanya dan aku jawab acuh tak acuh.sememangnya belum ada jawapan yang muktamad dapat diberikan.sebab tu setiap kali kenduri aku akan ajak kawan join pergi kenduri bersama.kawan lelaki yang dimaksudkan.setidaknya,bila ditanya aku boleh pantulkan soalan itu pada kawan yang telah aku culik tu.maaflah la yer pada kawan itu. hehe.pasni kalau kawan yang selalu aku culik dah kahwin,susah la aku :D
kepada mereka yang telah,akan,bakal(dah ada tarikhnya) mendirikan rumah tangga,tahniah diucapkan.moga berkekalan selamanya.dan juga kepada kawan-kawan bujang yang ada plan nak berkonvoi ke kenduri rakan,jangan dilupakan saya disini.sudi-sudilah roger seadanya.

sekarang aku berkerja disubang.alhamdulillah setakat ini masih dapat bertahan.tidak berkerja shift tapi adakalanya kerja malam.ulang alik dari rumah dalam 80km+-.agak jauh,tapi nak buat macam mana.terjah aje selagi mampu.beberapa hari lalu dapat beberapa panggilan kerja.semuanya aku tolak dengan mesra.biarlah peluang itu diisi orang lain.aku baru 3 bulan disubang dan tempoh itu agak tidak sesuai untuk melompat ke organisasi lain.nak letak dalam resume pun agak tak menarik.maka tetaplah aku disubang.so far aku enjoy dengan kerja sekarang.yang penting tahu dari mana datangnya sumber gaji yang diterima.alhamdulillah

sekarang ni musim hujan.seperti yang dinyatakan dalam media berhati-hati bagi mereka yang tinggal di kawasan banjir.KL pun banjir jugak.kerap jugak la aku tersilap jalan yang mana jalan tu air cepat naik.bila dah lalu,nak buat mcm mane,kapal selam la jadinye.tapi alhamdulillah tidak pernah tersangkut.mohon dijauhkan insiden seperti itu.lastly,sedikit perkongsian ilmu iaitu doa ketika hujan serta bila terdengar guruh.moga bermanfaat.salam